Healthcare Portfolio

Today's healthcare facilities require comprehensive and integrated engineering and architecture experts.

Contact

Maureen Clegg
mclegg@cscos.com

Buffalo General Main Lobby and Admissions Renovations

Buffalo General Lobby and Registration Desk

C&S designed the renovation and expansion of Buffalo General’s main entrance lobby and relocation of admissions. Portions of the hospital entrances, lobbies, and corridors had been renovated piecemeal over the years, resulting in a disjointed experience and a dated appearance. Project goals included expanding the main lobby to incorporate entries on two adjacent sides of the hospital (High Street and Ellicott Street), providing a welcoming environment, enhancing intuitive wayfinding, establishing a common point for information and security badging, and improving visitor flow to admissions and other areas of the hospital.

The project encompasses renovation of 15,300 square feet on the hospital’s first floor. Our design process included extensive use of three-dimensional visualization, virtual walkthroughs, and high-quality renderings to explore and validate all space planning and aesthetic aspects of the project.

The expanded lobby includes a variety of respite areas for visitors, greater access to daylight and views, new public toilets, and improved visibility of admissions and the existing retail pharmacy. The design also provides space and access for a future Resource Center and Auditorium adjacent to the lobby. The new information/security desk is strategically located to intercept visitor traffic from both entrances.

The High Street entrance was redesigned as a double vestibule with air curtains to address winter cold air infiltration during peak traffic periods. The entrance is also used by the hospital’s valet service, and the design includes a small valet office with pass-through window facing the drop-off loop and dutch-door facing the lobby. The admissions design includes a public waiting area, interview booths, an efficient shared work area behind the booths, and an “off stage” area for staff with a separate staff entry.

Buffalo General Lobby and Seating AreaBuffalo General Exterior Entrance

Copy link
Powered by Social Snap